Verslag weekend Mater Interna te Brugge – 4 tot 6 mei


Op woensdag 4 mei was het dan zover. Het weekend waarnaar iedereen zo uitkeek, brak aan. Na school verzamelden we en namen de trein richting Beernem. Benieuwd naar wat onze opvoeders voor ons in petto hadden, volgden we hen naar een domeintje waar we in 2 groepen werden opgedeeld. Twee teams namen het tegen elkaar op in Highland games en kajak-polo. Na de huldiging van de winnaars werden we in groepjes naar onze kampeerplaats gevoerd. Wanneer iedereen tijdens de zonsondergang gezellig samenzat bij het kampvuur, na een heerlijk koud buffet, moesten we rond 23 uur in de auto’s stappen. Iedereen werd individueel het bos ingestuurd met een plannetje. Het werd een wandeling om niet snel te vergeten.

De volgende dag wisten we evenmin wat er op de planning stond. We kwamen aan in Jabbeke en kregen te horen dat we gingen paintballen: de liefde van elke jongen en de vrees van elk meisje. Na afloop controleerden we enkele letsels maar die vielen al bij al wel mee. Als afsluiter stond een nog een dubbeltornooi minitennis op het programma waarbij elk team moest spelen met een handicap, door het lot beslist. Als perfecte afsluiter aten we een heerlijke BBQ en haalden we rond het kampvuur herinneringen van onze jaren internaat boven tot s ’avonds laat.

Dit weekend heeft niet alleen de cohesie in onze groep nog sterker gemaakt. Voor mij persoonlijk heeft het vooral aangetoond dat mijn vrienden en opvoeders niet gewoon mensen zijn met wie ik 6 jaar samen heb geleefd. Het heeft me doen beseffen dat zij in de loop der jaren ware familie zijn geworden van wie ik binnen enkele weken noodgedwongen afscheid zal moeten nemen.

   Reinhard Van Essche

Groepsfoto internaatsweekend klMeer foto’s vinden jullie in het fotoalbum.

Print Friendly, PDF & Email